Koja zemlja će prva bankrotirati?

Bez autora
Apr 11 2012

Iako pominjana kao prvi kandidat za bankrot, Španija se na listi 10 zemalja sveta najugroženijih bankrotom nalazi tek na poslednjem mestu. Markit, servisna kompanija koja nudi nezavisne analize tržišta i finansijske informacije, nedavno je objavio ocene mogućnosti da pojedine države bankrotiraju. Na listi nema ni Grčke, koja je u finansijskim krugovima evrozone proglašena spašenom posle velike kreditne injekcije.Prvo mesto zauzima Kipar, a za njim sledi Portugal, koji je nedavno najavio da će tražiti pomoć od evropskih rezervi za pomoć ugroženim zemljama EU i od Međunarodnog monetarnog fonda.

Koja zemlja će prva bankrotirati?Iako pominjana kao prvi kandidat za bankrot, Španija se na listi 10 zemalja sveta najugroženijih bankrotom nalazi tek na poslednjem mestu.

Markit, servisna kompanija koja nudi nezavisne analize tržišta i finansijske informacije, nedavno je objavio ocene mogućnosti da pojedine države bankrotiraju.

Na listi nema ni Grčke, koja je u finansijskim krugovima evrozone proglašena spašenom posle velike kreditne injekcije.

Prvo mesto zauzima Kipar, a za njim sledi Portugal, koji je nedavno najavio da će tražiti pomoć od evropskih rezervi za pomoć ugroženim zemljama EU i od Međunarodnog monetarnog fonda.

Zanimljivo je i to da se na četvrtom mestu nalazi Ukrajina, dok je njen najveći strani investitor Kipar. Na listu su i četiri zemlje izvan Evrope - Argentina, Venecuela, Egipat i Liban.

Ovo je tabela sa svim deset zemalja koje su najbliže bankrotu.

1. Kipar

2. Portugalija

3. Ukrajina

4. Argentina

5. Venecuela

6. Irska

7. Mađarska

8. Egipat

9. Liban

10. Španija

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik